healthyfitnesslife.blogg.se

Träna magen
Som så många andra kämpar jag med att magrutorna ska komma fram. Här kommer tips på magövningar som jag rekomenderar för bästa resultat.


1. Kasta ben/Leg throws. Din kompis står och kastar ner dina ben mot golvet. Du håller fast dig med händerna i din kompisen ben eller t.ex. en ribbstol. Du ska försöka att inte slå i golvet när din kompis kastar ned bena utan bromsa tills fötterna är någon cm över golvet. Gå sedan upp med benen det snabbaste du kan. Repetera tills du inte orkar mer. Garanterat träningsvärk om du verkligen tar i, för mig är det i en träningvärk övning och min favorit magövning! Att tänka på: Ha helt raka ben och inte svanka med ryggen för mycket.

2. Brutalbänken. Hängandes i knävecken ska man utföra situps från det att man hänger upp och ned raklång. Om det är lätt kan man hålla i vikter bakom huvudet eller framför bröstet. Behöv inte köras på gym utan man kan göra övningen på en plint eller hemma i sängen om man har en kompis som håller fast benen. Att tänka på: Dra inte upp dig med låren eller rygg/nacke, använd magen! Tänk även att gå sakta ned igen så att magen får jobba då med.

3. Hängande benlyft/Hanging Leg Raise. Hängandes i armarna i en stång/ribbstol ska du lyfta upp benen mot magen/bröstkorgen genom att spänna magen. Släpp sedan långsamt ned bena till utgångsläget utan att tappa spänningen i magen. Repetera. Att tänka på: Försök att inte gunga utan vara helt still. Svanka inte med ryggen och släpp aldrig magspänningen. Du kan även köra övningen med raka ben.

4. Fällkniven/Jackknife crunches. Du ligger raklång på marken på rygg. Du lyfter sedan ben och armar mot varandra så att de möts i mitten. Både armarna och benen ska vara raka. Gå ned lite långsammare och precis innan du nuddar golvet börjar du om. Att tänka på: Svanka inte med ryggen, bara rumpan ska vara i marken när armar och ben möts inte nedre delan av ryggen.

5. Crunches. Ligg på golvet på rygg med benen böjda i en V form. Håll händerna lätt bakom nacken. Nu ska du lyfta övre ryggen mot taket. Ländryggen ska alltid vara i kontakt med golvet, du kan tänka att du ska pressa ned ländryggen när du lyfter övre ryggen. Du ska inte svanka. Gå sedan långsammare ned mot golvet igen utan att du nuddar det och repetera. Att tänka på: Nacken ska vara still, inte vikas framåt eller lutas bakåt.


Om ni är osäkra på hur ni ska göra övningarna kan ni söka på övningen på internet, det finns massvis med bilder och videos. Kör hårt!